Espor

Bağcılar Belediyesi Espor Merkezi Tanıtım

Bağcılar Belediyesi’ne ait olan Espor Merkezi; İçerisinde bulunan “Espor” ve “Dijital Oyun Tasarımı” derslerinin verildiği bir merkezdir. Espor; Valorant, League of Legends, Counter Strike 2 gibi oyunlar üzerinde, oyun terimleri, oyunun oynanışı, ödüllü turnuvalar gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Dijital oyun tasarımında ise; Uzman yazılım öğretmenleri ile yazılımda belirli bir seviyeye gelme, kodlama becerilerini geliştirme, grafik tasarım geliştirme gibi konularda eğitim verilmektedir.

Espor Nedir? Bağcılar Belediyesi Espor Merkezi Olanakları

Elektronik sporun kısaltmasıdır. Oyuncular, bireysel olarak veya takımlar halinde çeşitli video oyunlarında yarışarak birbirleriyle rekabet ederler. Bu rekabetler genellikle canlı yayınlanır ve büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilir. Espor merkezi içerisinde daha önce Valorant ve Counter Strike turnuvaları olmuştur. Turnuva sonunda kazanan kişilere ödüller verilmiştir ve yetenekli öğrencilere Espor Merkezinde kendi geliştirmeleri adına destek verilmektedir.

Oyuncular genellikle sponsorluk anlaşmaları, ödül paraları ve yayın gelirleri gibi çeşitli gelir kaynaklarından faydalanabilirler. Yayıncı olan öğrenciler hızlı internet olanakları sayesinde yayınlarını en yüksek kalitede sunmaları sağlanıyor.

Bu alandaki popüler oyunlar arasında League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Fortnite ve Rocket League gibi birçok farklı türde oyun bulunmaktadır. eSpor, dünya çapında büyük bir hayran kitlesi kazanmış ve büyük bir endüstri haline gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir